Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért

November 15-én a magyar könnyűzene legjobbjai közül lépnek fel néhányan, hogy felejthetetlen élményt szerezzenek a közönségnek egy jótékonysági koncert keretein belül a SYMA Csarnokban. A rendezvény célja, segíteni azokon az újságírókon, akik mostanában anyagilag nehéz, mondhatni lehetetlen helyzetbe kerültek.

A példátlan összefogással megvalósuló produkcióban a minőségi magyar könnyűzene minden korosztálya képviselteti magát, a zenészek és műsorvezetők önzetlenül, a jótékonysági céllal azonosulva vállalták a szereplést. A szervezők szeretnék, hogy a zenészekkel való összefogás mellett az újságírószakma is összefogna és segítenék egymást a nehéz időkben. Ezen túl céljuk, hogy elérjék a szakmán belüli együttműködést a hiteles, minőségi újságírásért. A koncert 2012. november 15-én 19 órai kezdéssel a SYMA Csarnokban lesz.

Fellép: a Republic zenekar, Oláh Ibolya, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Benkő László és Jankai Béla a „B Project” elnevezésű formációjukkal, valamint Mihály Tamás, aki Benkő mellett a másik Omega-tag a produkcióban. Ő „Last Minute” címmel megjelent legújabb albumáról játszik majd néhány dalt. A lemezen neves zenésztársak közreműködnek, közülük fellép Somló Tamás, valamint Pásztor Anna az „Anna and the Barbies”-ból. Műsorvezetők: Abaházi Csaba és Garami Gábor, a Class FM népszerű újságírói.

Az összefogás történetéről – idézetekben:

Óriási lépés lenne az úgynevezett árkok befedéséhez vezető úton, ha legalább mi, újságírók összefognánk. Ha be tudnánk bizonyítani, hogy egymást támogatva, el tudunk érni szép eredményeket…
Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotográfus

Az én kapcsolatom az újságíró-társadalommal az elbocsátásom után gyakorlatilag megszűnt, én sem nagyon érdeklődtem mások iránt, de mások sem érdeklődtek irántam. Senki sem szeret pőrére vetkőzni mindenki előtt, sokan titkolják bajaikat, egyedül keresik a megoldást. Sokan csak ideiglenes munkákat találtak, mert az új munkahelyükről is elbocsátották őket. Ez egy kötéltánc. Ismerek olyan kollégát is, aki egy kiadóban dolgozott pénzügyi területen: két és fél éve ki van kapcsolva nála a villany és a gáz, ivóvízhez pedig úgy jut, hogy a felső szomszédja fizeti a fogyasztását… Az elsők között szeretnék jegyet venni, mert személyes tapasztalatból tudom, hogy milyen sokat jelenthet a Szolidaritás Alapítvány segítsége…
Bokros Katalin, a Magyar Rádió volt munkatársa, a Magyarok a nagyvilágban szerkesztője

A jótékonysági koncert céljait támogatjuk, hangsúlyozva, hogy a kiadók az ágazatot sújtó recesszió idején a szakmai szolidaritás kifejezését különösen fontosnak tartják.
Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE)

Kérem azokat a kollégákat, akikhez ma kegyes a sors, akiknek van munkájuk, hogy gondoljanak azokra, akik nehéz helyzetbe jutottak, kérem, hogy minél többen jöjjenek el a koncertre.
Pajor-Gyulai László, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke

A sajtóban dolgozók szervezeti életének története 116 éves múltra tekint vissza Magyarországon. Jótékonysági koncertünkkel a tisztességes újságírás, az egymás iránti figyelem és szolidaritás hagyományát szeretnénk megerősíteni. Ehhez kérünk segítséget.
Részlet az újságíró-szervezetek július 11-én kelt közös sajtóközleményéből

Segítsetek, hogy segíthessünk!
Mihály Tamás zenész, az Omega tagja

A jegyek rendkívül kedvező egységáron, 5800 Ft-ért megvásárolhatóak a Ticket Express irodáiban és a honlapján, valamint a MÚOSZ székházának pénztárában (Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 47/a.) hétfőtől csütörtökig 9-től 15 óráig, pénteken 9-től délig.

Aki támogatni szeretné a rászoruló újságírókat, ezt a jegyvásárlás mellett a Szolidaritás Alapítvány OTP-nél vezetett számlájára utalva is megteheti. A számlaszám: 11706016-20794934. A közlemény-rovatban kérik, tüntessék fel a koncert címét: „Összefogunk!”

Bővebben: www.osszefogunk.hu

Az eredeti cikk itt olvasható: www.basszusmagazin.hu

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2021. június
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930