Törökország 2016-ban sem vesz részt az Eurovízión

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: wiwibloggs.com

A TRT, a török közmédia úgy döntött, hogy Törökország idén sem tér vissza az Eurovíziós Dalversenyre, így ez lesz már negyedik év az ország nélkül. Habár mutatkoztak a visszatérésre utaló jelek, az EBU és a TRT tárgyalt a részvételről, ám úgy néz ki: eredménytelenül. A visszalépés ténye a teletexten jelent meg: Senol Göka, a TRT vezetője jelentette ki, hogy az ország visszalép a stockholmi versengéstől.

A visszalépés oka többek között, hogy 2013-tól kezdve már nem a véletlenen múlik, hogy melyik ország melyik rajtpozícióból indul az elődöntőkön és a döntőn, hanem a producerek rakják össze a sorrendet. Azonban ami ennél is nagyobb probléma a törököknek az az, hogy a BIG5-országok (Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország) automatikusan a döntőbe kerülnek, és a jelenlegi szavazási rendszer igazságtalan is (50% nézői + 50% zsűri).

Az ország azonban nem panaszkodhat eredményeire: mindössze egyszer nem jutottak be a döntőbe, a többi esetben viszont mindig a top 10-ben végeztek, 2003-ban megnyerték a versenyt, míg 2010-ben a maNga a 2. helyre futott be.

A cikk eredeti forrása: Eschungary.hu

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031