Tankcsapda – Rockmafia Debrecen

A következő írásom nem szakmai kritika, inkább egy rajongói vélemény. Úgy kívánok a lemezről beszélni, mint a Tankcsapdát kedvelő közönség egyik tagja, de nem fogok isteníteni mindent, amit a zenekar csinál. A szöveg helyenként obszcén kifejezésket tartalmaz, aki erre érzékeny, helyettesítse be magában más szavakkal!

tankcsapda-rockmafia-debrecen-2012

2012. november 8-án megjelent a Tankcsapda legújabb lemeze, a Rockmafia Debrecen. Este Vecsésen az M0-ás egyik benzinkútjánál felépített sátorban tartott a zenekar sajtótájékoztatót, amelyet figyelemmel követhettek a rajongók is a Youtube-on. Elég naív fejjel indultam neki az estének: A zenekar sajtókoordinátora javasolta, hogy a direkt e célból szervezett buszok – négy buszt képzeljetek el, motoros és rendőri felvezetéssel – egyikével érkezzem meg a helyszínre. Én azonban kötöttem az ebet a karóhoz, hogy kerékpárral megyek, ugyanis a tizennyolcadik kerület elég közel van Vecséshez, a Google Maps-en találtam is megfelelőnek tűnő odavezető utat, nem akartam emiatt bemenni Budapest belvárosába, késő este pedig onnan még a visszaúttal is sok időt tölteni. Persze, a gyakorlat mindig eltér az elmélettől: Nem számoltam attal, hogy lemerült az első lámpám, ami azért ciki, mert a településen kívüli országutak nem mindenhol vannak közvilágítással megáldva, ráadásul az út, amit kinéztem magamnak földúttá, később pedig egyszerű szántófölddé vált. Ezen caplattam végig teljes sötétségben, egyetlen támpontom a messziben világító benzinkút reklámtáblája volt. Aztán még két kerítést is meg kellett másznom a kerékpárral együtt…

Körülményes érkezésem után regisztráció következett, majd pedig várakozás, mert azért bőven a buszok előtt érkeztem meg. Ez alatt alkalmam nyilt körbenézni a helyszínen, az ott lévő emberekkel megismerkedni. Azt már tapasztaltam, hogy a Tankcsapda megadja a módját a rendezvényeinek, azonban meglepetésként fogadott, hogy ingyen sörrel, üdítőkkel, kávéval, hotdoggal, szendvicsekkel készültek a megjelenők fogadására a pogácsák és sütemények mellett. Száz rajongót, jó néhány újságírót és VIP vendéget fogadtak és bőven jutott mindenkinek mindenből! Na, de nem zabálni mentem az estére, csak megemlítettem.

tankcsapda 20121109 2Még szokásos sajtótájékoztatóra készültem, bár sejtettem, hogy koncertet fog adni a zenekar – mi másért hívtak volna meg rajongókat is az estére? Nos, talán nem is baj, hogy a hosszas sajtótájékoztató elmaradt, vagy eleve nem is volt tervben. Persze, lehetett kérdezni a zenekartól, ha valaki akart. A megnyitó és felkonf után megtekinthettük az új videóklipet, amit Hajdú Szabolcs rendezett. Nem volt sosem erősségem a verselemzés és mozgóképi médiaelemzésen sem teljesítettem a legjobban. Zavarban is voltam, amikor értelmeznem kellett volna tudni a látottakat. Még most sem egészen értem, hogy mi a történet az új klipben, miért olyan fontos hüvelykujjakat látni, meg miért is fut ki a főszereplő a világból… Sok kérdés merült fel bennem, és még mindig nem állt bennem össze egy kerek dologgá a klip, ezért nem tudok nektek elemzést adni róla. Nézzétek meg, az lesz a legegyszerűbb.

A cikk eredeti forrása: Rockvilag.hu

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2021. január
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031