Sziget – Gerendai Károly: minden akadály elhárult a fesztivál elől

Sziget 2011
A Prodigy, a Chemical Brothers és Prince – a Sziget fesztivál ügyvezető igazgatója szerint ezek azok a fellépők, akikre a hétfőn kezdődő fesztivál idei kínálatából a hazai és a külföldi közönség egyaránt kíváncsi. Gerendai Károly az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt hogy minden akadály elhárult az idei, történetében immár 19. rendezvény megtartása elől.

“Sajnos még mindig jelentős az eltérés a hazai és a külföldi fiatalok zenei ízlésében. A szerdán koncertező Interpol és Pulp vagy a vasárnap zenélő Manic Street Preachers és White Lies inkább a külföldi fesztiválozók számára vonzó név” – fogalmazott Gerendai Károly. Hozzátette ugyanakkor, hogy az idén – látva a közönség összetételének az alakulását – nagyobb hangsúlyt fektettek az Európában kurrens előadók meghívására.
Az idén is a hollandok képviseltetik magukat a legnagyobb számban a Sziget fesztiválon. A Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy elővételben nagyjából ugyanannyi bérlet fogyott, mint tavaly, ám változatlanul egyre több hetijegyet vásárolnak a határainkon túl, míg idehaza csökkent az egész hétre bérletet vásárlók száma. A legtöbben – mintegy tízezren – Hollandiából érkeznek, de jelentős számban jönnek Franciaországból, Németországból, Olaszországból és Angliából is.
A magyar bérletvásárlók számának csökkenése mögött az állhat, hogy a hazai fesztivál-látogatók inkább egy-egy napra látogatnak ki. Sokan arra panaszkodnak, hogy túl sok a külföldi, egyre kevésbé érzik “magyarnak” a fesztivált – mondta Gerendai Károly egy kérdőíves felmérés eredményére hivatkozva. Szerinte a napijegyek eladásában a hazai vásárlók fognak túlsúlyba kerülni.

Tovább

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2023. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728