Napi Eurovízió 2016: Románia (kizárták)

Tudóstó: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – oikotimes.com

18 nappal a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője előtt a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége megszüntette a román TVR köztelevízió tagságát a szervezetben, mivel a vállalat már évek óta nem fizette ki tetemes méretű adósságait az EBU felé. Csak EBU tag köztelevízió indíthat versenyzőt az Eurovízión. Így a Nagybányán rendezett román eurovíziós nemzeti döntő győztese, a 33 éves Ovidiu Anton nem léphet fel az eredetileg tervezett második elődöntőben. Ez most valóban a csend pillanata lett, a Moment of Silence című versenydal kizárása az utolsó pillanatban hangos reakciókat váltott ki.

Mihai Trăistariu, a 2006-os Eurovízió román versenyzője, valamint az idei román nemzeti döntő versenyzője nem tudja elképzelni, hogy mi lett volna, ha ő nyerte volna meg a nemzeti döntőt, mert kész volt elkölteni 100000 eurót a stockholmi színpadi produkcióra. Mihai azt sem érti, hogy hová tűntek azok az adóbevételek, melyek a TVR-t gazdagították. Nagybánya városa 100000 eurót költött a nemzeti döntő megrendezésére. Ráadásul a románok nem láthatják a 2016-os Labdarúgó EB-t és még a Nyári Olimpiai Játékokat sem. Az EBU folyamatos figyelmeztetései ellenére a román állam még mindig nem talált megoldást arra, hogy hogyan fizessék ki a több mint 10 millió eurós tartozást.

Az idei Eurovízió orosz versenyzője, Sergey Lazarev Instagramon keresztül azt üzente, hogy az előadóval szemben tisztességtelen helyzet ellenére legalább hívják meg Ovidiu Antont vendégfellépőként az Eurovízió döntőjére, az eddigi erőfeszítései elismeréséért.

Ovidiu Anton nyilatkozata

Drága barátaim, megkaptam a hivatalos kommunikációt. Próbálok mosolyogni és nem elragadtatni magam, de ez akkor is tisztességtelen. Én azóta is ugyanaz vagyok, ugyanaz a művész aki harcolt, és nyert a közönség és a zsűri előtt is, de most “legyőztek”, csak nem tudom hogy kik és hogy miért. Nem tudom hogyan lehetne ezt jól venni, egyelőre távol tartom magam a dolgoktól.

A cikk a kizárás hírének másnapján született, remélhetőleg május 1-re megszületik egy megnyugtató megoldás a sajnálatos helyzetre.

A cikk eredeti forrása: Eschungary.hu

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2022. október
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31