Mutatunk egy beszédes ábrát a 2000-es Évek Nagy Bakelitlázáról

Az utóbbi években (évtizedben) nagyon megugrott az eladott bakelit lemezek száma világszerte. Gyakorlatilag minden magára valamit is adó zenekar kiadott az utóbbi időben legalább egy vinyl korongot világszerte és itthon is (most épp Péterfy Boriék gyűjtenek, hogy az új lemez megjelenhessen bakeliten). A retro-hullám sikeresen menetel, tavalyelőtt például 15 éves csúcsot értek el a bakeliteladások világszerte. De van egy apró bibi ezzel az egésszel.

 

Mégpedig az a gond, hogy az emberek majd’ fele, 48%-a meg sem hallgatja a bakelitet, amit megvesz. Ennek a 48%-nak a nagy részének legalább lejátszója van, de egy kis részüknek (7%) még az sincs.

fotó: Alan Levine, Creative Commons

Értem én, hogy menő a bakelit, mert az olyan hipszter és különleges, de kérdem én: ha valamit nem használsz (esetleg nincs is mivel használni), annak mi értelme?

Szépen néz ki a polcon? Hát, oké. Ha valakinek ez okoz örömöt, legyen. Ha valaki ezért kiad nagyobb összeget egy-egy bakelitért, legyen. De azért nyugtassatok meg, hogy legalább emellett megveszi Deezeren/iTuneson/Spotifyon is és legalább hallgatja is ezeket a zenéket, nem csak divatból veszi a bakeliteket, mert most épp az a trendi!

Oké-oké, értem én, ne legyenek tévképzeteim, inkább szálljak le a földre és menjek vissza a kis Spotifyomhoz, ne szóljak bele a #hipszterek dolgába.

(Digitalmusicnews.com)

A cikk eredeti forrása: Fesztblog.hu

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930