Madonna felveszi a versenyt GaGa-val és társaival

Sorban a 12. albuma jelenik meg hamarosan a veterán énekesnőnek MDNA címmel, ami idő előtt kiszivárgott. Az album promóciója a 2012-es Super Bowl-os Madonna fellépéssel kezdődött és gyakorlatilag ki is merült ennyiben. A Gimme All Your Luvin’ az ígéretes kezdet után hamar elhagyta a slágerlisták élvonalát és Madonna elkönyvelhette karrierje egyik legsúlyosabb vereségét a listákon.  Európában még csak a napokban került fel iTunes-ra a második kislemez, ami sokkal jobb fogadtatást kapott elődjénél. A Girl Gone Wild jó eséllyel válhat igazi klubslágerré a kontinensen. Az USA-ban ez nem jött össze, sőt a Billboard Hot 100-ba sem jutott be a  szexi elektropop dal, amelyhez a leforgatott videóklip a napokban debütált. A botrányosra sikerült videó az énekesnő Madonna Erotica korszakát idézi, cáfolva azokat a vádakat, amelyek szerint az eredetiségéről pont nem híres Lady GaGa Alejandro-ját másolta Madonna.

Ami az albumot illeti a Madonna rajongó régi vágya teljesült azzal, hogy újra az énekesnővel dolgozott az a William Orbit, aki gyakorlatilag a Ray Of Light-tal karrierje csúcsára repítette Madonnát 1998-ban.  Az MDNA standard verzióján a dalok felét jegyzi Orbit. A további producerek szintén az elektromos irányvonal európai képviselői közül kerültek ki Benni Benassi és Martin Solveig személyében.

William Orbit vállalta a Masterpiece megkreálását is, ami Madonna legutóbbi filmjének (W.E.) a betétdala volt. A közös munka olyan jól sikerült, hogy az idei Golden Globe díjátadón elnyerte az év legjobb filmzenei daláért járó szobrot, többek között a vereséget nem túl jól viselő Elton John elől. A következő Orbit track Gang Bang címmel teljesen új vizekre evezve bármelyik fiatal énekesnő legutóbbi lemezén megállná a helyét. Az agresszív elektro-himnusz sokkal jobban szól, mint GaGa Judas-a vagy Britney Spears Big Fat Bass-e.  A Some Girls is követi a Gang Bang stílusát és leginkább az American Life album néhány dala merülhet fel bennünk hallgatása közben: Nobody Knows Me, Mother and Father és az I’m So Stupid leginkább. Az I’m A Sinner telitalálat, igazi feel good disco-dal gitárbetétekkel megspékelve. Egyértelműen a Beautiful Stranger ugrik be, ami Madonna azon kevés munkájának egyike, amit díjjal jutalmazott a country és fekete zenét túlságosan is előnyben részesítő Grammy Awards (lásd többek között Taylor Swift vagy Beyoncé díjainak a számát).  A Love Spent szintén autentikus hangszerekkel bűvészkedik a klasszikus elektro instrumental mellett és akár a bestseller Confessions On A Dancefloor-on is elfért volna. A futurisztikus Falling Free az utolsó Orbit által producerált dal, amely zárja is az albumot. Az album lüktetése itt lecsendesül és élvezhetjük Madonna meglepően jó vokális teljesítményét.

Martin Solveig a Gimme All Your Luvin mellett A Turn Up The Radio-hoz is a nevét adta, ami egy kalsszikus elektrodal, amit rogyásig játszhatnának az amerikai rádiók is: de sajnos nem fogják, hiszen a tengerentúli rádió dj-k 40 feletti női popelőadótól nagyon ritkán kapnak fel dalt, ami slágerré is válhat. Kivéve, ha olyan egyértelműen sikerre itélt tucatdalról van szó, mint Jennifer Lopez On The Floor-ja. Szerencsére Európa jóval toleránsább hely. Superstar következik a sorban, ami kissé kilóg a sorból, ugyanis ismeretlen producerek munkája (Indiigo és Michael Malih): teljesen más típusú dalra számítottam cím alapján, az elektronika itt is fontos szerepet játszik némi retro beütéssel és nem túl tartalmas szöveggel. Ettől függetlenül kellemes rádióbarát dal, de az album gyengébb pontjai közé tartozik.

Benny Benassinak köszönhetjük a Girl Gone Wild-ot, aki körülbelül 10 éve alkotott maradandót utoljára. Legismertebb remekműve a kissé monoton Satisfaction. Valamint itt van még egy track I’m Addicted, ami remekül kombinálja az európai house vonalat a manapság divatos dance elemekkel. Felismerhetők benne Benassi korábbi dalai, mint például a Hit My Heart.

Összességében egy nagyon jól összerakott album az MDNA és talán sikerült velünk feledtetni Madonna 2008-as Hard Candy-jét, ami karrierje legnagyobb mélypontja volt. Azóta úgy tűnik megjött az esze és nem próbál megfelelni az amerikai elvárásoknak és inkább az európai közönséget próbálta kiszolgálni ezúttal is. Túlzás lenne kijelenteni, hogy megcsinálta a Ray of Light második részét, sőt a Confessions On A Dancefloort sem übereli, de több, mint 3 évtizedet felölelő diszkográfiája után is képes volt maradandót és valami újat alkotni. A rosszakaróknak továbbra is várni kell arra a pillanatra, amikor Madonna lesüllyed a szebb napokat is megélt énekesnők szintjére, (Mariah Carey, Donna Summer, Cyndi Lauper stb.) akik már csak korábbi sikereikből tartják fent magukat. Madonna továbbra is az élvonalban van, új turnéjára készül, őrizve vitathatatlan poptrónját.

Tovább

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2021. november
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930