Kaldera – Duett az északi vadon és a déli országutak közti vidékről

A Kaldera 2012-ben alakult, gyermekkori barátságból átlényegült akusztikus duett. A tagok: a Turboból ismert Tanka Balázs és Kovács Bence.
A két srác tizenegy számos debüt anyaga zeneileg valahol az északi vadon és a déli országutak közti vidékről származik, amelyben a blues, a grunge és folk elemei alkotnak homogén egységet. Ha úgy tetszik, tábortűzmuzsika seattle-i stílusban. Spiritualizmus a soha véget nem érő Út széléről. Első hallásra introvertált, de mégis egyfajta magával ragadó őserőt képvisel. A dalok nem is dalok, inkább csavargók utazás közbeni fohászait halljuk a Szélről, a Napról, a halott Szerelmekről. Utazásról, Istenről, ördögről, és az otthonról, ami messze van…

A gyökerek igen sokrétűek, mégis megnevezhető szinte mindegyik: Cseh Tamás és a Nirvana Unplugged egyaránt visszaköszön, a legnyilvánvalóbb hatást talán mégis Eddie Vedder Into The Wild című filmzenealbuma jelenti. A Bátyám, a Blues és a Városba való tételek meghallgatása után ezzel a kijelentéssel szerintem senki nem fog vitatkozni.

Már csak azért sem, mert a stúdiómunkálatok során számos zenésztárs működött közre, az akusztikus gitár mellett olyan hangszerek is szerepet kapnak, mint az ukulele, a mandolin vagy a didgeridoo – ezzel pedig a híres előd kultlemezéhez egy hangulatában és hangzásvilágában is nagyon hasonló produktumot sikerült összehozni.

Hogy csak nálam találtak-e be a srácok ezzel az urbánus blues-zal, vagy szélesebb körben is ismertek lesznek, azt nem tudom. Szerencsére az biztos, hogy a formáció már aktívan koncertezik, nyáron több helyen lehet majd élőben találkozni velük.

Addig is, itt hallgatható a lemez:
http://soundcloud.com/kalderazenekar/tracks

“A zene ha felkap és elrepít innen, az nekem a minden…”

Kiss UtolsóCsillagharcos Ákos

Tovább

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2020. december
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031