JESC 2015: Ausztrália lesz a 17. ország

Tudósító: Bakkay Levente
Forrás: junioreurovision.tv

Ma reggel új híreket közölt a junioreurovision.tv: Az egyeztetések a bizonyos 17. országgal sikeresek voltak. Na de melyik is ez az ország? A választ is megkaptuk, ez az ország nem más, mint…. Ausztrália! Miután részt vettek az idei Eurovízión, a Junior Eurovízióra is megerősítették a részvételüket.  A választott dalukat és az előadót pedig pénteken fogja bemutatni az ausztrál televízió, az SBS. Mivel Ausztrália messze van Európától, az időzónájuk is nagyban eltér az európai országok időzónájától. Ezért nem tudják élőben közvetíteni a versenyt, ennek következtében a nézők nem tudnak szavazni náluk, így az ausztrál szavazatok 100%-ban a zsűri kezében lesznek. Az SBS november 28-án, 19:30-tól fogja leadni a versenyt felvételről.

Ezen kívül a hivatalos oldal egy külön bejegyzést szán Magyarországnak, hogy miért nem veszünk részt a versenyen. A hivatalos ok szerint ennek a hátterében az MTVA teljes újjászervezése és az új sportcsatorna indításával kapcsolatos egyéb tennivalók álltak, amik miatt az MTVA-nak nem maradt kapacitása indulót küldeni Szófiába.

Az előző versenyen részt vett országok közül Ciprus, Horvátország és Svédország is visszalép idén, így egy északi ország sem fog részt venni a versenyen. Vladislav Yakovlev, a verseny irányítója és feje azt nyilatkozta, hogy még folytatják a tárgyalásokat ezekkel az országokkal a későbbi részvételüket illetően. Azt is mondta továbbá, hogy megérti, hogy néhányan közülük nem rendelkeznek elegendő anyagi háttérrel a részvételhez, de reméli, hogy a jövőben ezek az országok is visszatérnek a versenybe.

A delegáció-vezetők találkozója pénteken lesz, ahol bejelentik a verseny részleteit, a képeslapoktól a színpadi megjelenésig.

17 résztvevő legutoljára 2007-ben volt a versenyen, azóta mindig kevesebb résztvevő ország szerepelt. Ez a mostani lesz -holtversenyben- az eddigi második legnagyobb verseny a Junior Eurovízió történetében.

A cikk eredeti forrása: Eschungary.hu

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031