David Guetta szerint a zene jövője a Mesterséges Intelligenciában rejlik

David Guetta szerint a zene jövője a Mesterséges Intelligenciában rejlik
A sztár DJ-re azt követően tört rá ez a felismerés, hogy az MI-t használva Eminem stílusában alkotott rapszöveget egy mostani dalhoz. A zene jövője a Mesterséges Intelligenciában rejlik – jelentette ki David Guetta a BBC-nek. A DJ két MI-oldalt használt, hogy Eminem stílusában készítsen dalszövegeket és rapet egy élő show-hoz. Guetta azt is közölte, hogy nem fogja kereskedelmi forgalomba hozni a számot. De elmondta, hogy szerinte a zenészek a jövőben az AI-t eszközként fogják használni új hangzások létrehozására, mert „minden új zenei stílus egy új technológiából ered”. „Semmi sem fogja helyettesíteni az ízlést” – mondta.

Az AI-t olyan hangszerekhez hasonlította, amelyek a múltban zenei forradalmakhoz vezettek. „Valószínűleg nem lenne rock ‘n’ roll, ha nincs az elektromos gitár. Nem lenne acid house a Roland TB-303 [basszus szintetizátor] vagy a Roland TR-909 dobgép nélkül. Nem lenne hip-hop a sampler nélkül.”

Úgy gondolom, hogy a mesterséges intelligencia valóban új zenei stílusokat határozhat meg. Hiszem, hogy minden új zenei stílus egy új technológiából ered – mondta.
David Guetta a most szombaton tartott Brit Awardson a legjobb producernek járó díjat kapta meg.

Forrás:HVG.hu