Bartók dédunokája az X faktorban!

Maria Mamah 150x150 Bartók dédunokája az X faktorban!Csinos csokilány perdült ki az X-Faktor színpadára a tehetségkutató utolsó válogatásán. Az afroamerikai Maria Mamah önmagában is figyelemre méltó jelenség a magyar tehetségkutatóban, ráadásul nagyszerűen énekelte Cee Lo Green Forget You című slágerét, az pedig egyenesen szenzáció, hogy ereiben Bartók-vér csörgedez. Maria a Margitszigeten álló Bartók-szobor mellett mesélt családjáról.

Videó Maria szombati fellépéséről

– Édesanyai ágon a dédnagymamám testvére volt Bartók Béla. Anyukám megismerkedett egy amerikai férfival – itt Magyarországon –, s kiköltözött vele az Államokba. Ő lett az édesapám–mesélt származásáról az énekesnő. Maria nem csak távoli ősként tekint hazánk leghíresebb zeneszerzőjére, a család aktívan ápolja a géniusz emlékét.

– Már egészen kisgyermek koromban tisztában voltam vele, hogy Bartók Béla a rokonom. Nagyon megbecsüljük a családi hagyományainkat, többalbumnyi képet őrzünk Bartók Béláról. Egyszerűen az életünk, a mindennapjaink része, rengeteget beszélünk róla. Amikor összegyűlik a família – amely elég népes –, mindig szóba kerül. Anekdotáznak a család idősebb tagjai, sőt még egy játékot is rendszeresen játszunk: kvízkérdéseket teszünk fel Béla bácsi életéről – magyarázta a lány, aki jelentős lemezgyűjteménnyel rendelkezik.

– Még kicsi voltam, amikor megkaptam az első Bartók-CD-met, azóta komoly kollekció lett belőle, s számos róla szóló könyvet is őrzök – tette hozzá Maria, akinek családjában öröklődik a művészi tehetség, rokonságában szinte mindenki zenél vagy fest. Maria egyébként nemcsak a muzikalitását örökölte felmenőjétől, hanem zongoráját is, de később egy múzeumnak ajándékozták. Decemberben érkezett Magyarországra, azóta itt él, s azt tervezi, itt is marad egy budai bérházban, a Bartók Béla út szomszédságában.

Tovább

Miről szól az oldal ?
A zenei vetélkedők résztvevőiről megtudhatsz mindent hasznos információt. Visszanézheted a tehetségekről készült online videókat az RTL és a TV2 csatornának köszönhetően. Minden héten kiesik egy kis csillag ahogy közeledünk a döntőhöz. Az X-Faktor már a sokadik szériát indítja el, de ismét mindenki várja az adásokat.... szóval az idei év is az X-Faktor éve lesz. A Megasztárt most a Voice színpada váltja, ahol ismét fiatal tehetségek mutatkoznak be. Most a legújabb durranás a Voice. Alig több mint két éve indult Hollandiából és máris forradalmasította a zenés műsorokat, szerte a világon.

A tehetségkutató műsorokon kívül itt még rengeteg friss zene hírek várnak. Programok, hírek, rendezvények... Ha hétvégenként bulizni szeretnél menni, akkor itt néz körül, mert rengeteg programajánlattal kedveskedünk nektek. És oldalunk most már kibővült a zenei toplistákkal, a zenei magazinokkal és a zene küldő menüponttal is, itt tudod kedvenc zenei videóidat beküldeni. Oldalunk nem támogatja az illegális zeneletöltést ezért ilyen lehetőséget ne is keressetek, viszont hasznos útmutatót találhattok a legális zeneletöltésről itt: Zene letöltés ingyen YouTubeEsemény kereső

2023. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728